Bampro Marine verwerft ook dealerschap Radio Holland

Bampro Marine verwerft ook dealerschap Radio Holland

Er gebeurt veel bij Bampro Marine in Hardinxveld-Giessendam en het in 2016 door Bampro overgenomen Probus Maritiem in Hendrik-Ido-Ambacht. Een gesprek met CEO Rob Witteveen levert zo veel stof op dat het verdeeld wordt over deze en de volgende editie. Dit keer vooral het Bampro-nieuws.

Bampro Marine kent een geschiedenis van vijftig jaar. Het begon met BAM Audio, een zaak voor consumenten in Gorinchem, opgericht door Berry de Swart en vernoemd naar zijn drie voorletters. Er kwam een ommekeer toen André Reitsma, de vader van de huidige directeuren van Scylla Robert en Andre Reitsma, drie decennia geleden de zaak binnenliep om te vragen of hij ook werk voor schepen deed. Die ervaring was toen redelijk beperkt, maar het gaf De Swart inspiratie om het roer om te gooien. De focus kwam daardoor te liggen op de binnenvaart en binnenvaartcruiseschepen. Na enkele verhuizingen kwam het bedrijf terecht in Hardinxveld-Giessendam, de geboorteplaats van Rob Witteveen: “Ik heb het bedrijf in 2010 overgenomen, het was op een moment dat het bedrijf wel wat nieuw elan kon gebruiken. Het was tijd om de focus meer op kwaliteit en service te leggen. Ik kwam als financieel directeur bij een ander bedrijf vandaan en had weinig verstand van de materie:, geeft hij ruiterlijk toe. Toch heeft de specialisatie op financiën geholpen; het bedrijf weet in 2016 een hogere omzet te halen, terwijl 2015 ook al een goed jaar was.

Collega’s

“We zijn gegroeid naar een personeelsbestand van 28 medewerkers en daar komen in de toekomst nog een paar mensen bij. Niet te veel, want we willen bewust klein blijven. Ik wil alle medewerkers en onze klanten persoonlijk blijven kennen”, aldus Witteveen. Hoewel hij in de loop der jaren veel geleerd heeft over de systemen die Bampro biedt, blijft hij als een schoenmaker bij zijn leest. “De mensen uit de praktijk hebben veel meer ervaring. Zo hebben we een uitstekende bedrijfsleider: Riens van Eijk. Hij is binnen Bampro gegroeid en doet het heel goed. We hebben sowieso een platte structuur, we zijn collega’s. Ik eis ook van onze medewerkers dat zij mij corrigeren. Samen zijn we sterker.”

Binnenvaart

Hoewel de technische ontwikkelingen van deze tijd hun nadelen hebben, kijk maar naar de smartphone waardoor het moeilijk is geworden je af te sluiten van je omgeving, zijn diezelfde ontwikkelingen een zegen voor de binnenvaart en zeevaart. “Neem nu VSAT. Een antenne die je in staat stelt te telefoneren, mailen en internetten en/of te skypen. Vooral voor mensen die lang van huis zijn, hoef je niet meer drie weken te wachten op een brief. Zij kunnen nu ook betrokken zijn bij wat er thuis gebeurt.” Want daar ligt de specialiteit van Bampro. Het bedrijf levert Ka-Band, Ku-Band & C-Band VSAT antennes met airtime in alle maten en bandbreedtes. Systemen geschikt voor communicatie als high speed data, internet, streaming & VoIP-telefonie. Verder audio en video-oplossingen, camera-, alarm- en entertainmentsystemen. “We zijn dealer van Intellian en Cobham (o.a. Seatel, Sailor en Thrane & Thrane), dat zijn de A-merken van de antennes. Wat betreft Intellian zijn we de grootste distributeur in de Benelux.”

Radio Holland

Nieuw is het zojuist verworven dealerschap van Radio Holland. Daarmee breidt Bampo Marine uit met radar, kaartlezers, kortom alle producten van Radio Holland die in het stuurhuis worden gebruikt. “Een samenwerkingsverband waar we heel blij mee zijn. We willen onafhankelijk zijn om de Bampro-service te verlenen en flexibel te blijven, maar ook een breed pakket aan te bieden en dat kunnen we voortaan samen met Radio Holland waarmaken.
Volgende maand meer over de overname van Probus Maritiem én de aanstaande verhuizingen van zowel Bampro als Probus. Beide bedrijven blijven wel in de buurt van hun huidige locatie. Hoe dat precies zit, is in december te lezen.

Bekijk de PDF

Intellian
Sailor
Sea Tel
Iridium
Orlaco